Luftkastellets kök

Låt oss slå fast det från början. Vi är inte ett klassiskt franskt eller italienskt kök. Visst händer det att vi hämtar inspiration från exempelvis Provences aromatiska livlighet eller Toscanas välkända njutningar, men alltid efter eget temperament och i egna, unika kombinationer.

Det som driver oss är kärleken till maten. Men det är ingen huvudlös förälskelse – vår mat består alltid av lika delar passion och förnuft. Passion för smak, doft och känsla, och förnuft och kunnighet avseende dina önskemål och förutsättningar.

Vår affärsidé bygger nämligen på att utveckla varje arrangemang i samarbete med dig som kund. 

Luftkastellets restaurang är inte öppen för allmänheten, utan endast vid abonnering av lokalen. Men vi erbjuder även catering.

Vår köksmästare Emil lägger stor vikt vid råvarorna

En stor andel ekologiskt och närodlat blir det när Emil väljer ingredienser. Med utvalda råvaror av hösta kvalitet sätts förutsättningarna för en bra måltid. Allt lagas från grunden. Likaså följer vi säsongen – det är både miljövänligt och välsmakande!

Givetvis tillpassas även dryck till maten. Vi har fullständiga rättigheter.

En köksmästare med sting

Vår köksmästare Emil Rosencrantz hjälper dig kombinera dina önskemål med vår kunskap. Resultatet blir ett möte mellan nordiska traditioner, exotiska smaker och nya influenser. Allt ledsagat av och baserat på de förstklassiga och noga utvalda råvaror som är aktuella för årstiden.

Emil Rosencrantz har lång erfarenhet inom branschen med sina 12 år som kock på ett 30-tal olika restauranger i Sverige och runt om i världen. Utöver de över 500 event som han har gjort under sina 2 år på Luftkastellet har han varit kökschef på Salt och Brygga i Västra hamnen, men även jobbat i köket på många större eventrestauranger såsom Jägersro travbana och Malmö Arena.

När Emil inte står i köket eller arrangerar event är han gärna ute i naturen och fiskar eller jagar – vilket självklart går hand i hand med hans matintresse.